Ramona mea

La inceputul anului acesta, mi-ai scris ce imi doresti tu. Imi doresti binele cel mai mare din lume: sa cred cu toata inima mea, sa dobandesc acea credinta care doboara muntii!!! Ce gand minunat, cel mai frumos lucru posibil!

Dragul meu ingeras pazitor, draga mea Ramona, iti multumesc! Te iubesc! Ma rog sa ramai puternica si la fel de minunata!!! Si mi-ar placea foarte mult ca macar pentru o zi sa pot fi si eu ingerul tau pazitor!!!

Cu totii avem ingeri pazitori. Dar nu toti oamenii au norocul sa isi intalneasca ingerasul pazitor.  Nu toti oamenii ii recunosc pe ingeri atunci cand ii intalnesc, daca ii intalnesc. Sunt o norocoasa! Ramona, sa te binecuvanteze Domnul azi si mereu!

Un incident neplacut la restaurant

Nu stiu daca voi ati avut vreodata ghinionul sa mancati intr-un restaurant si dintr-o data sa apara dintr-un colt un gandacel care nu era chiar gandacel, ci ditamai gandacul de bucatarie. Sper ca nu. Eu insa se pare ca sunt o persoana careia nu ii surade norocul prea des, ba mai mult ma acapareaza tot felul de incidente neplacute, unele chiar penibile si rusinoase.

De data aceasta m-am dus sa mananc la Restaurantul din coltul strazii. Iesita de la birou destul de tarziu am zis ca nu mai are rost sa astept cu masa pana ajung acasa, mai ales ca acasa nu aveam nimic de mancare, asa ca m-am hotarat sa iau masa in oras. La restaurantul din coltul strazii am mancat destul de des si niciodata nu mi s-a parut nimic aiurea, nici macar un loc murdar. Mereu a fost un loc curat si bine intretinut. De data aceasta insa incidentul m-a facut sa ma gandesc bine daca o sa mai iau vreodata masa in oras, mai ales ca se pare ca nu conteaza daca localul arata bine si este ingrijit. Cine stie ce alte vietati or mai avea prin spate: sobolani sau alte minunatii. Stau si ma gandesc de ce n-or fi apelat la o firma de deratizare Bucuresti care sa vina si sa faca tot ce e nevoie. Ar fi fost extrem de usor si ar fi rezolvat problema in doar jumatate de ora.

Acolo sigur nu ma mai duc sa mananc. Asta este clar. Inca ma mai gandesc daca prin alte locuri ar fi bine.

Voi? V-ati confruntat cu asa ceva pana acum? O musca ceva prin farfurie? Un gandac zburdalnic pe sub masa?

Sosuri


Simţi că salatei tale îi lipseşte ceva,dar nu ai încredere în dressingurile care se găsesc în comerţ? Eu sunt o mare iubitoare a acestora, dar eticheta cu ingrediente mă îngrozeşte după ce citesc lista de substanţe dubioase pe care le conţine. Sosul rezistă luni întregi după desigilare, iar conservanţii şi aditivii alimentari sunt nelipsiţi din conţinutul acestora. Însă am descoperit două sosuri bine-cunoscute şi foarte delicioase, care pot fi preparate acasă. Le-am încercat şi vreau sa vă împărtăşesc reţeta!


Caesar – ai nevoie de două linguri de maioneză preparată cu ulei de măsline, trei linguri de suc de lămâie, două linguri de apă, şase fileuri de anşoa zdrobite şi un sfert de ceaşcă de parmezan ras.

Miere cu muştar – jumătate de ceaşcă de muştar iute, două linguri de miere, o lingură de apă, două linguri de suc de lămâie, două linguri de ulei de măsline.

Poftă bună să aveţi! Aştept să îmi spuneţi cum au fost!